Goveji tataki
Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
10 minut
Skupni čas
25 minut
Zahtevnost
Srednje
Število oseb
4
Sezona
Zima
Sestavine:
- 1 kg govejega fileja »izbrana kakovost – Slovenija«
- Ponzu omaka
- 200 ml sojine omake
- 3 mlade čebule
- 40 g ingverja
- 20 g česna
- 2 stebla limonske trave
- 3 žlice sezamovega olja
Postopek:
Za marinado damo v lonec sojino omako, mirin, narezano mlado čebulo, sesekljani ingver in česen, limonsko travo in sezamovo olje. Zavremo in kuhamo 2 minuti, nato marinado ohladimo.
Goveji file dobro očistimo ter začinimo s soljo in poprom. Popečemo ga na zelo vroči ponvi, da je pečen na stopnji rare. Nato ga ohladimo, prelijemo z marinado in pustimo stati najmanj 2 uri ali dlje.
Meso nato narežemo na rezine in serviramo s ponzu omako, praženim sezamom in drobno sesekljanim drobnjakom.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Izberimo slovensko meso
Sledimo znaku »izbrana kakovost – Slovenija«, ki zagotavlja slovensko poreklo, višjo kakovost in dodaten nadzor.