Hruškin tart
Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
35 minut
Skupni čas
50 minut
Zahtevnost
Srednje
Število oseb
6
Sezona
Jesen
Sestavine:
Testo
- 165 g moke
- 30 g sladkorja
- 30 g mletih mandljev
- 125 g masla
- 5 g soli
- 3 žlice vode
Nadev
- 90 g stopljenega masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 45 g kakava
- 180 g sladkorja
- 45 g moke
- 1 jajce
- 2 žlički ekstrakta vanilje
- sveže hruške z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
Postopek:
Priprava:
Iz svežih, domačih hrušk je mogoče ustvariti izjemen tart, ki prepriča tudi največje sladokusce. V posodi zmešamo 165 g moke, 30 g sladkorja, 30 g mletih mandljev, 125 g masla in 5 g soli ter dobro pregnetemo v homogeno zmes. Dodamo še 3 žlice vode in testo oblikujemo v kepo.
Testo enakomerno razporedimo po pekaču in z vilico na nekaj mestih prepičimo dno. Pečemo 15 minut na 180 °C.
Za pripravo nadeva v posodi zmešamo 90 g stopljenega masla in 45 g kakava ter dobro premešamo. Nato dodamo še 180 g sladkorja, 45 g moke, eno jajce in 2 žlički ekstrakta vanilije ter dobro premešamo.
Olupimo 4 sveže hruške in jih narežemo na rezine. Na pečeno podlago razporedimo nadev in po vrhu razporedimo sveže rezine hrušk. Pečemo 20 minut na 180 °C. Na pečeni tart po vrhu prelijemo nekoliko medu in postrežemo.
Ob nakupu hrušk bodimo pozorni na lokalno poreklo. Hruške, pridelane v bližini, ohranijo obilje vitaminov in mineralov.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Izberite lokalne hruške
Za pristno izkušnjo izberite domače hruške iz bližnje kmetije ali tržnice. Sveže in sezonske hruške bodo poskrbele za polnejši okus in sočnost tarta.