Jagodni drobljenec z medom
Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
20 minut
Skupni čas
30 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
6
Sezona
Poletje
Sestavine:
- 250 g svežih slovenskih jagod z oznako »izbrana kakovost - Slovenija«
- 3 žlice slovenskega medu
- limonin sok
- 50 g ovsenih kosmičev
- 2 žlici večnamenske moke
- 2 žlici rjavega sladkorja
- 30 g zmehčanega masla
- sol
- 5 g gustina
Postopek:
Sveže slovenske jagode narežemo na kose, zmešamo z medom, limoninim sokom, sladkorjem in gustinom. Posebej zmešamo suhe sestavine in jih pomešamo z rahlo zmehčanim maslom.
Jagodo zmes porazdelimo po posodi ter po vrhu razporedimo drobljenec z ovsenimi kosmiči. Pečemo, dokler drobljenec ne postane zlatorjave barve in jagode nabreknejo ob robovih.
Postrežemo še toplo, poleg pa se odlično poda kepica vanilijevega sladoleda!
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Kje kupiti slovenske jagode?
Pomagajte si z našim zemljevidom ponudnikov lokalne hrane in obiščite vam najbližjo kmetijo, kjer nudijo okusne, sveže in lokalno pridelane jagode.