Kakijeva marmelada
Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
20 minut
Skupni čas
30 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
6
Sezona
Jesen
Sestavine:
- 3 kg slovenskega kakija
- 2 jabolki
- 1 kg sladkorja
- sok ene limone
- 20 g cimeta
- 10 g vanilijevega sladkorja
- 15 ml vanilijeve arome
- 15 ml ruma
Postopek:
Kaki* narežemo na kose in ga postavimo v lonec. Dodamo dve veliki narezani jabolki. Z ročnim mešalnikom pretlačimo. Dodamo 1 kg sladkorja, sok ene limone, 20 g cimeta, 10 g vanilijevega sladkorja, 15 ml vanilijeve arome ter 15 ml ruma. Kuhamo 20 minut na zmernem ognju in redno mešamo.
Odstavimo in nadevamo v vroče kozarčke.
*Opomba: Če kupimo še nezrele plodove, bodo ti brez težav dozoreli pri sobni temperaturi, proces pa lahko pospešimo, če jih postavimo v zaprto posodo skupaj z jabolki.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Uporabimo slovenski kaki
Ob nakupu kakija bodimo pozorni na oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki jo najdemo na različnih vrstah sadja. Zagotavlja namreč slovensko poreklo in višjo kakovost.