Koruzni njoki s šparglji in čemaževim pestom | Šparglji |

Koruzni njoki s šparglji in čemaževim pestom

5/5 - (2 votes)
Koruzni njoki s šparglji in čemaževim pestom

Hrane ne mečemo v smeti

Če skuhate preveč, lahko njoke shranite in jed kasneje pogrejete ter jo pojeste kot malico.

Sestavine:

Njoki:

  • 400 g koruznega zdroba
  • 150 g koruzne moke
  • pol žličke soli
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 800 ml vode
  • 1 jajce

Dodatek:

  • šop divjih ali gojenih zelenih špargljev
  • 2 stroka česna
  • oljčno olje

Pesto:

  • 3 večje pesti čemaža
  • 10 žlic oljčnega olja
  • pest nasekljanih orehov
  • rezina trdega kozjega sira

Priprava:

V slanem kropu z oljem skuhamo polento, da se zgosti in pustimo ohladiti. Dodamo ostale sestavine in zamesimo testo.

Razdelimo ga na 4 enake dele, ki jih razvaljamo v svaljke. Razrežemo na 1,5 cm široke dele. Njoke kuhamo v rahlo vreli slani vodi do 3 minute.

Šparglje narežemo ali nalomimo, jih podušimo s česnom na olju v ponvi. Dodamo k njokom, premešamo. Ponudimo z zeliščnim pestom.

Čemaž nasekljamo, damo v skledo in zmešamo z oljem. Solimo. Orehe nasekljamo in opečemo na plošči. Vmešamo in na grobo naribamo sir ter dodamo masi. Vse skupaj rahlo premešamo in postrežemo.

Avtor recepta: OŠ Šturje, v okviru projekta Kuhnapato

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Šparglji v pršutu – recept

  • Sestavine za 4 do 6 oseb: 1 kg debelejših slovenskih zelenih špargljev 10 dag kraškega pršuta v rezinah 1–2 žlički oljčnega olja Slovenske Istre poper riban trdi sir z oznako izbrana kakovost – Slovenija Priprava: Pečico segrejemo na 200 °C.…

  • Več...

Kremna špargljeva juha – recept

  • Sestavine – za 2 osebi: 25 dag zelenih slovenskih špargljev 1 mlada čebula olivno olje sol in poper muškatni orešček 1 žlica moke drobnjak smetana za kuhanje izbrana kakovost – Slovenija Priprava: Šparglje operemo in narežemo na manjše koščke. Vršičke…

  • Več...

Špargljeva rižota – recept

  • Sestavine za 4 osebe: 1 kg slovenskih špargljev 5 skodelic piščančje jušne osnove 2 žlici oljčnega olja Slovenske Istre 100 g sesekljane čebule 150 g srednje zrnatega belega riža 1 dcl suhega belega vina 6 žlic masla izbrana kakovost –…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem