Kremna špargljeva juha
Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
20 minut
Skupni čas
30 minu
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
- 25 dag zelenih slovenskih špargljev
- 1 mlada čebula
- olivno olje
- sol in poper
- muškatni orešček
- 1 žlica moke
- drobnjak
- smetana za kuhanje »izbrana kakovost – Slovenija«
Postopek:
Šparglje operemo in narežemo na manjše koščke. Vršičke spravimo za kasneje. Čebulo nasekljamo na drobno, skupaj z zelenjem. Malce jo prepražimo in ji dodamo koščke špargljev. Vse skupaj zalijemo s pol litra vode. Juho solimo in popramo. Dodamo tudi muškatni orešček, po okusu, saj je njegov okus zelo močan. Vršičke špargljev razpolovimo po dolžini.
Juho spasiramo s paličnim mešalnikom, vmes ji dodamo moko. Vse skupaj skozi cedilo stresemo nazaj v lonec. Če se nam zdi juha pregosta, jo lahko razredčimo z vodo ali smetano za kuhanje. Vršičke stresemo v juho in zavremo. Odstavimo.
Juho nalijemo v krožnike in ji po želji dodamo drobnjak.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Hladna juha je okusna tudi kasneje
Špargljeva juha je odlična tudi hladna, zato jo lahko shranimo za kasneje. Tako prispevamo k odgovornemu in skrbnemu ravnanju s hrano.