Kukiji s koščki čokolade
Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
10 minut
Skupni čas
20 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
- 300 g moke
- 1 žlička sode bikarbone
- 1 ščepec soli
- 230 g masla »izbrana kakovost – Slovenija«
- 150 g sladkorja
- 2 jajci
- 120 g grobo nasekljane temne, mlečne in bele čokolade
Postopek:
V skledo stresemo moko, sol in sodo bikarbono. V drugi posodi penasto umešamo maslo in sladkor, da nastane lepa kremasta masa. Vanjo vmešamo jajci in rahlo po žlicah vmešavamo mešanico moke, soli in soda bikarbone. Počasi vmešamo še čokolado.
Iz testa oblikujemo za veliko žlico velike kroglice, ki jih v ustreznih razmakih polagamo na pekač obložen s peki papirjem.
Pečemo 8–10 minut pri temperaturi 190 stopinj Celzija. Med peko se kukiji posedejo in razvlečejo. Ko jih pobiramo iz pečice so zelo mehki. Svojo pravo čvrstost dobijo ohlajeni.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Sladice uživajmo zmerno
Ob uživanju sladic ne pozabimo na pomen uravnotežene prehrane. Sladice uživajmo občasno, kot priboljšek hranljivim obrokom.