Kumarična solata s kislo smetano
Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
0 minut
Skupni čas
15 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
2
Sezona
Poletje
Sestavine:
- 1 kg solatnih kumar
- 1 čebula
- 2 dl kisle smetane, ki jo lahko nadomestimo tudi z jogurtom
- Piranska sol
Postopek:
Olupljene kumare, ki smo jim porezali konce, narežemo na tanke lističe ali jih naribamo. Če želimo, lahko kumaro razsemenimo, tako da jo po dolžini prerežemo in z žličko izdolbemo semena.
Čebulo narežemo na tanke lističe in jo primešamo kumaram. Začinimo s soljo, prelijemo s kislo smetano ali jogurtom in premešamo.
Nekatere kuharice v solato dodajo tudi kis, olje in poper ali druge začimbe. Naribane kumare lahko tudi najprej posolimo in počakamo, da spustijo vodo. Dobro jih ožamemo in šele nato dodamo ostale sestavine.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Kje jih kupiti?
Poglejte, kateri pridelovalci v vaši bližini imajo na voljo slovenske kumare.
Priročen nasvet
02
Odcedimo odvečno vodo
Preden kumarice zmešamo s kislo smetano, jih rahlo posolimo in pustimo stati nekaj minut, da se odcedi odvečna voda.