Mariniran rostbif z refoškom, paradižnikom in dimljeno skuto | Recepti Teden restavracij |

Mariniran rostbif z refoškom, paradižnikom in dimljeno skuto

5/5 - (1 vote)
Mariniran rostbif z refoškom, paradižnikom in dimljeno skuto

Avtor recepta: chef Jernej Podpečan, Marina Portorož

Sestavine:

Za 4 osebe

  • 400 g govejega rozbifa »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 150 g nepasirane skute
  • 100 g jajc
  • 13 g moke
  • 10 g suhega paradižnika v prahu
  • refošk, sladkor, sol, poper

Priprava:

Goveji rozbif očistimo maščobe in ga začinimo s soljo, poprom in oljčnim oljem ter mariniramo 24 ur. Na hitro ga opečemo na višji temperaturi, nato ga pečemo na nizki temperaturi do središčnih 54 stopinj Celzija. 

Skuto damo na gazo in oblikujemo tanke kvadrate. Zakurimo oglje, ko se razgori, dodamo zelišča in na mrežo skuto, pokrijemo in dimimo.

Jajca, moko in suh paradižnik zmešamo. Vlijemo v sifonko, nabrizgamo v papirnat lonček in spečemo v mikrovalovni pečici, da dobimo sponge biskvit.

Refošk in sladkor reduciramo toliko časa, da dobimo gosto omako (glaze).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Ohrovtovo gnezdo s piščancem in pisana zelenjavna spremljava

  • Avtorica recepta: chefinja Martina Breznik, Hiša RaduhaSestavineOhrovtovo gnezdo s piščancem 120 g piščančjega stegna  »izbrana kakovost – Slovenija«3 velike čebule60 g masla15 g oljaSol, poperSladka rdeča paprika, kari, timijanPražene pinjole, mini mozzarela, ohrovtovi listiBešamel omaka za piščanca25 g masla25 g moke2…

  • Več...

Češnja - mousse piščančjih jeter

  • Avtor recepta: chef Igor Jagodic, Restavracija StrelecSestavine:Za 25 češenj180 g očiščenih piščančjih jetrc z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«sol, beli poper100 g mehkega masla1 žlica sesekljane šalotke1 strok sesekljanega česna1 žlica konjaka20 g starega belega kruha80 g sladke smetaneščep majarona1…

  • Več...

Kuhan jezik s topinamburjem, bučno majonezo in divjimi zelišči

  • Avtor recepta: chef Mojmir Šiftar, Pen KlubSestavine:(Za 4 osebe)1 goveji ali telečji jezik  »izbrana kakovost – Slovenija«2 čebuli2 korenja1 gomolj zelene200 ml bučnega olja2 rumenjaka30 ml belega vinskega kisa400 g topinamburja100 ml jabolčnega kisa100 ml sladke smetane50 ml smrekovega olja50…

  • Več...

Goveji tatar

  • Avtor recepta: chef Ian Kržmanc, Operna kletSestavine:Za 1 osebo100 g pljučne z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« 5 g soli5 g popra10 g šalotk5 g kaper2 g čilija5 g kislih kumaric1 rumenjakPostopek:Govejo pljučno nasekljamo na zelo majhne koščke, začinimo s šalotko,…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem