Marmelada iz jagod haskap |

Marmelada iz jagod haskap

5/5 - (1 vote)
Marmelada iz jagod haskap

    Jagode haskap pri lokalnih ponudnikih

    Jagode haskap uspevajo po vsej Sloveniji. Poglejte zemljevid ponudnikov jagod haskap v svoji bližini.

    Sestavine:

    • 1 kg jagod haskap
    • 500 g sladkorja
    • 1 limona (sok in naribana lupinica)
    • 1 vrečka želirnega sredstva (npr. pektin)

    Postopek:

    Jagode haskap temeljito operemo in odstranimo morebitne nečistoče. Jagode zmečkamo z vilico ali jih rahlo zmešamo v mešalniku, da dobimo gladko zmes.

    V velik lonec damo zmečkane jagode in dodamo sladkor. Dobro premešamo, da se sladkor enakomerno porazdeli. Dodamo še sok in naribano lupinico limone ter ponovno premešamo. Medtem steriliziramo kozarce in pokrovčke, tako da jih postavimo v pečico na 100°C za 10-15 minut ali jih prekuhamo v vodi.

    Na srednjem ognju segrevamo zmes, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi. Nato temperaturo povečamo in zavremo zmes, nato pa jo kuhamo na zmernem ognju približno 20 minut, redno mešamo, da se zmes ne prime na dno lonca. Po 20 minutah kuhanja dodamo želirno sredstvo po navodilih na embalaži. Dobro premešamo in kuhamo še dodatnih 5 minut, da se marmelada zgosti. Marmelado preizkusimo tako, da majhno količino damo na hladen krožnik. Če se strdi, je marmelada pripravljena.

    Vročo marmelado previdno nalijemo v sterilizirane kozarce, pri čemer pustimo približno 1 cm prostora na vrhu. Kozarce dobro zapremo s steriliziranimi pokrovčki in jih obrnemo na glavo za približno 5 minut, da se ustvari vakuum. Nato jih obrnemo nazaj in pustimo, da se popolnoma ohladijo. Marmelado shranimo v hladnem in temnem prostoru. Po odprtju hranimo marmelado v hladilniku.

     

      Dodaj odgovor

      Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


      Sorodni recepti

      Koruzni njoki s šparglji in čemaževim pestom

      • Hrane ne mečemo v smetiČe skuhate preveč, lahko njoke shranite in jed kasneje pogrejete ter jo pojeste kot malico.Sestavine:Njoki:400 g koruznega zdroba150 g koruzne mokepol žličke soli4 žlice oljčnega olja800 ml vode1 jajceDodatek:šop divjih ali gojenih zelenih špargljev2 stroka česnaoljčno…

      • Več...

      Ohrovtovo gnezdo s piščancem in pisana zelenjavna spremljava

      • Avtorica recepta: chefinja Martina Breznik, Hiša RaduhaSestavineOhrovtovo gnezdo s piščancem 120 g piščančjega stegna  »izbrana kakovost – Slovenija«3 velike čebule60 g masla15 g oljaSol, poperSladka rdeča paprika, kari, timijanPražene pinjole, mini mozzarela, ohrovtovi listiBešamel omaka za piščanca25 g masla25 g moke2…

      • Več...

      Češnja - mousse piščančjih jeter

      • Avtor recepta: chef Igor Jagodic, Restavracija StrelecSestavine:Za 25 češenj180 g očiščenih piščančjih jetrc z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«sol, beli poper100 g mehkega masla1 žlica sesekljane šalotke1 strok sesekljanega česna1 žlica konjaka20 g starega belega kruha80 g sladke smetaneščep majarona1…

      • Več...

      Kuhan jezik s topinamburjem, bučno majonezo in divjimi zelišči

      • Avtor recepta: chef Mojmir Šiftar, Pen KlubSestavine:(Za 4 osebe)1 goveji ali telečji jezik  »izbrana kakovost – Slovenija«2 čebuli2 korenja1 gomolj zelene200 ml bučnega olja2 rumenjaka30 ml belega vinskega kisa400 g topinamburja100 ml jabolčnega kisa100 ml sladke smetane50 ml smrekovega olja50…

      • Več...
      Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
      Ostani na tekočem