Medene perutničke z žara – recept
Sestavine:
Postopek:
https://youtu.be/BJY7ma6KYkM
Izberite meso izbrane kakovosti
Če želite biti prepričani o poreklu in si zagotoviti najboljši okus mesa, potem izberite kakovostne perutničke z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«.
Sestavine:
Perutničke
- 1 kg piščančjih perutničk z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
Marinada
- 6 žlic limoninega soka
- 2 žlički grobe soli
- 1 žlička popra
- 2 žlički mletega suhega česna
Glazura
- 1,5 dl medu
- 6 žlic limoninega soka
- 1 žlica pasiranega paradižnika
- 1 žlica svežega čilija
- 1 žlica sušenega čilija
Priprava:
V večjo posodo razporedimo piščančje perutničke in jih prelijemo z limoninim sokom ter jih posujemo z mletim česnom, poprom in soljo. Premešamo ter mariniramo najmanj 6 ur.
Glazuro pripravimo tako, da zmešamo med, limonin sok, pasiran paradižnik, svež in sušeni čili. Pripravimo žar in perutničke enakomerno pečemo z obeh strani. Polovico glazure odlijemo in prihranimo za kasneje, polovico pa porabimo za mazanje surovega mesa. Pečene perutničke premažemo s preostankom glazure in postrežemo.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.