Nadevano piščančje bedro | Recepti Teden restavracij |

Nadevano piščančje bedro

5/5 - (1 vote)
JB restavracija, Nadevano piscancje bedro

Avtor recepta: chef Tomaž Bratovž, JB restavracija

Priprava:

Piščanec in maslena omaka

Piščanca »izbrana kakovost – Slovenija« razkoščičimo, kosti popečemo, dodamo jušno zelenjavo ter zalijemo z belim vinom in vodo. Kuhamo približno 3 ure, nato precedimo in reduciramo. Z reducirano juho naredimo masleno omako. 300 ml juhe, 100 ml sladke smetane, sok pol pomaranče, pol limete in pol limone zavremo in na močnem ognju dodajamo zmrznjeno maslo, da dobimo gosto masleno omako.
 
Za nadev čemaž blanširamo, ga ohladimo v ledu in zmiksamo v thermomixu. V čemažev pire vmešamo jajca, sol, poper ter drobtine. Nato nadevamo stegna, ki jih zavijemo v pvc folijo. Pečico nastavimo na 68 stopinj in kuhamo stegna 35 minut. Nato piščanca odvijemo iz folije in ocvremo v vročem olju, da dobimo hrustljavo kožo.
 
Pire korenja in ingverja

Korenje pečemo 25 minut v pečici na 160 stopinjah. Maslo stopimo v posodi in v njem prepražimo nastrgani ingver. Pečeno korenja in ingver z maslom damo v thermomix, po okusu solimo in popramo ter zmiksamo v gladki pire.
 
Mlado zelje

Zelje narežemo na manjše kose, jih opečemo v ponvi in naložimo na pekač. Zalijemo s piščančjo juho in pečemo 20 minut v pečici ogreti na 200 stopinj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Ohrovtovo gnezdo s piščancem in pisana zelenjavna spremljava

  • Avtorica recepta: chefinja Martina Breznik, Hiša RaduhaSestavineOhrovtovo gnezdo s piščancem 120 g piščančjega stegna  »izbrana kakovost – Slovenija«3 velike čebule60 g masla15 g oljaSol, poperSladka rdeča paprika, kari, timijanPražene pinjole, mini mozzarela, ohrovtovi listiBešamel omaka za piščanca25 g masla25 g moke2…

  • Več...

Češnja - mousse piščančjih jeter

  • Avtor recepta: chef Igor Jagodic, Restavracija StrelecSestavine:Za 25 češenj180 g očiščenih piščančjih jetrc z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«sol, beli poper100 g mehkega masla1 žlica sesekljane šalotke1 strok sesekljanega česna1 žlica konjaka20 g starega belega kruha80 g sladke smetaneščep majarona1…

  • Več...

Kuhan jezik s topinamburjem, bučno majonezo in divjimi zelišči

  • Avtor recepta: chef Mojmir Šiftar, Pen KlubSestavine:(Za 4 osebe)1 goveji ali telečji jezik  »izbrana kakovost – Slovenija«2 čebuli2 korenja1 gomolj zelene200 ml bučnega olja2 rumenjaka30 ml belega vinskega kisa400 g topinamburja100 ml jabolčnega kisa100 ml sladke smetane50 ml smrekovega olja50…

  • Več...

Goveji tatar

  • Avtor recepta: chef Ian Kržmanc, Operna kletSestavine:Za 1 osebo100 g pljučne z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« 5 g soli5 g popra10 g šalotk5 g kaper2 g čilija5 g kislih kumaric1 rumenjakPostopek:Govejo pljučno nasekljamo na zelo majhne koščke, začinimo s šalotko,…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem