Nacionalna shema

Evropska shema

Nadevano piščančje bedro

Nadevano piščančje bedro je prava poslastica za ljubitelje sočnih in polnih okusov. S skrbno izbranimi sestavinami v nadevu to jed povzdignemo na novo raven kulinaričnega užitka, ki bo navdušila tako ob družinskih večerjah kot ob posebnih priložnostih.

Avtor recepta: chef Tomaž Bratovž, JB restavracija

Čas priprave

45 minut

Čas kuhanja

3 h 30 min

Skupni čas

4 ure 15 minut

Zahtevnost

Zahtevno

Število oseb

4

Sezona

Vsi letni časi

Sestavine:

Piščanec in maslena omaka

  • 1 piščanec »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 300 ml juhe iz jušne zelenjave
  • sol in poper
  • belo vino
  • 100 ml sladke smetane
  • sok pol pomaranče
  • 0,5 kosa limone
  • 0,5 kosa limete
  • zamrznjeno maslo

Nadev

  • čemaž
  • jajca
  • sol in poper
  • drobtine

Pire korenja in ingverja

  • korenje
  • maslo
  • nastrgani ingver

Mlado zelje

  • mlado zelje
  • olje
  • jušna osnova

Postopek:

Piščanec in maslena omaka

Piščanca »izbrana kakovost – Slovenija« razkoščičimo, kosti popečemo, dodamo jušno zelenjavo ter zalijemo z belim vinom in vodo. Kuhamo približno 3 ure, nato precedimo in reduciramo. Z reducirano juho naredimo masleno omako. 300 ml juhe, 100 ml sladke smetane, sok pol pomaranče, pol limete in pol limone zavremo in na močnem ognju dodajamo zmrznjeno maslo, da dobimo gosto masleno omako.

Za nadev čemaž blanširamo, ga ohladimo v ledu in zmiksamo v thermomixu. V čemažev pire vmešamo jajca, sol, poper ter drobtine. Nato nadevamo stegna, ki jih zavijemo v pvc folijo. Pečico nastavimo na 68 stopinj Celzija in kuhamo stegna 35 minut. Nato piščanca odvijemo iz folije in ocvremo v vročem olju, da dobimo hrustljavo kožo.

Pire korenja in ingverja

Korenje pečemo 25 minut v pečici na 160 stopinjah Celzija. Maslo stopimo v posodi in v njem prepražimo nastrgani ingver. Pečeno korenja in ingver z maslom damo v thermomix, po okusu solimo in popramo ter zmiksamo v gladki pire.

Mlado zelje

Zelje narežemo na manjše kose, jih opečemo v ponvi in naložimo na pekač. Zalijemo s piščančjo juho in pečemo 20 minut v pečici ogreti na 200 stopinj Celzija.

Priročni nasveti

Priročen nasvet

01

Izberimo slovensko meso

Sledimo znaku »izbrana kakovost – Slovenija«, ki zagotavlja slovensko poreklo, višjo kakovost in dodaten nadzor.

izbrana-kakovost-slovenija-e1619682368925

Priročen nasvet

02

Pravilno zapiranje nadeva

Da nadev ne bi ušel med peko, uporabimo kuhinjsko vrvico ali zobotrebce za zapiranje odprtin v piščančjih bedrih. Tako bo nadev ostal na mestu in se bo enakomerno spekel skupaj z mesom.

Priročen nasvet

03

Mariniranje za dodatno sočnost

Preden piščančja bedra nadevamo, jih lahko za nekaj ur mariniramo v mešanici oljčnega olja, limoninega soka, česna in zelišč po izbiri. Marinada bo meso naredila še bolj sočno in polno okusa.

Mnenja in ocene

Recept še nima ocen

"*" indicates required fields

S koliko zvezdicami bi ocenili recept?*
This field is hidden when viewing the form
This field is hidden when viewing the form

Ta recept še nima ocen.

Bodite prvi, ki boste ocenili recept in s tem pomagajte ostalim uporabnikom pri pripravi.

Delite recept

Natisnite recept

Trenutno prebirate portal …

Naša super hrana!

Nacionalni projekt »Naša super hrana« je skupni projekt države ter sektorjev, namenjen promociji lokalno pridelane in predelane hrane.

Bogat nabor izobraževalnih vsebin

Z izobraževalnimi vsebinami in nasveti spodbujamo poseganje po lokalno pridelani hrani ter opozarjamo na odgovorno ravnanje s hrano.

Sheme kakovosti

Izbrana kakovostekoloski-2zaščitena označba poreklazaščitena geografska označbazajamčena tradicionalna posebnostLogotip_Integrirana-pridelavaVišja kakovost logotip

O lokalni hrani

chickenIkona mlekoIkona-ribeIkona-sadjeIkona-zelenjavaIkona-zito