Narastek iz krofov

Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
20 minut
Skupni čas
30 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
6
Sezona
Pomlad
Sestavine:
- 4 stari krofi
- 2 dl mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 2 jajci
- 2 žlici sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- naribana limonina lupinica
- ščepec cimeta
- 1 pest rozin (po želji)
- maslo za premaz pekača
- sladkor v prahu za posip
Postopek:
Pečico segrejmo na 180 °C in pekač premažemo z maslom. Krofe narežemo na rezine in jih razporedimo v pekač.
Mleko segrejmo in vanj vmešamo sladkor, vaniljev sladkor, cimet in limonino lupinico. Jajci rahlo stepemo in jih dodamo mlečni mešanici. Prelijemo jih po krofih, da se dobro prepojijo. Po želji dodamo rozine.
Pečemo približno 20 minut, da se sladica zlato zapeče. Postrežemo toplo, po želji posuto s sladkorjem v prahu ali s kepico vaniljevega sladoleda.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Ravnajmo s hrano skrbno
Namesto, da dan ali dva stare krofe zavržemo, jih lahko spremenimo v novo okusno sladico in tako zmanjšamo količino odpadne hrane.