Panacota z jagodnim pirejem – recept
Sestavine:
Postopek:
Kje kupiti slovenske jagode?
Pomagajte si z našim zemljevidom ponudnikov lokalne hrane in najidte vam najbližjo kmetijo, kjer v sezoni nudijo okusne, sveže in lokalno pridelane jagode.
Sestavine:
- 500 ml sladke smetane z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 50 g sladkorja v prahu
- 10 g vanilijevega sladkorja
- 200 g jagod z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 20 g sladkorja
Priprava:
Sami lahko kar doma pripravimo okusno panakoto z jagodnim pirejem. V kozico nalijemo 500 ml sladke smetane, dodamo 50 g sladkorja v prahu in 10 g vanilijevega sladkorja. Segrevamo do vretja. Nato v vročo maso dodamo 1 vrečko želatine v prahu, dobro premešamo in odstavimo. Prelijemo v posodice in ohladimo čez noč.
Narežemo 200 g jagod izbrane kakovosti, jih položimo v ponev in dodamo 20 g sladkorja. Nekaj minut vremo, nato spasiramo v pire.
Ohlajeno panakoto položimo na servirni krožnik in prelijemo z jagodnim pirejem. Okrasimo jo lahko še z nekaj svežimi jagodami.
Bodimo pozorni, da nakupujemo slovenske jagode, najbolje neposredno od kmeta. Velja si zapomniti, da so jagode najboljšega okusa, če so obrane ob jutranjem hladu in zaužite še isti dan.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.