Piščančja pašteta | Recepti Teden restavracij |

Piščančja pašteta

5/5 - (1 vote)
Pavus, Piščančja pasteta

Avtor recepta: chef Marko Pavčnik, Restavracija Pavus

Sestavine:

Za 30 oseb

  • 1 kg piščančjih jeter »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 500 g masla
  • 100 g šalotke
  • 50 g česna
  • olivno olje
  • timijan
  • 50 g konjaka ali stocka
  • sol, poper

Priprava:

Šalotko in česen olupimo, grobo narežemo in počasi pražimo na olivnem olju tako dolgo, da se zmehča. Na koncu dodamo še timijan.

Jetra očistimo vseh žilic in maščobe. V ponvi na vročem olju popečemo jetra tako, da so še malo rožnata. Solimo in popramo. Tik pred koncem praženja zalijemo z žganjem ter pustimo, da povre alkohol. Zmešamo skupaj s šalotkino mešanico. Mešanico damo v blender, dodamo hladno maslo in vse skupaj zmiksamo v pašteto ter jo ohladimo.

S pašteto lahko namažemo kruh ali napolnimo sveže pečene bombetke.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Ohrovtovo gnezdo s piščancem in pisana zelenjavna spremljava

  • Avtorica recepta: chefinja Martina Breznik, Hiša RaduhaSestavineOhrovtovo gnezdo s piščancem 120 g piščančjega stegna  »izbrana kakovost – Slovenija«3 velike čebule60 g masla15 g oljaSol, poperSladka rdeča paprika, kari, timijanPražene pinjole, mini mozzarela, ohrovtovi listiBešamel omaka za piščanca25 g masla25 g moke2…

  • Več...

Češnja - mousse piščančjih jeter

  • Avtor recepta: chef Igor Jagodic, Restavracija StrelecSestavine:Za 25 češenj180 g očiščenih piščančjih jetrc z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«sol, beli poper100 g mehkega masla1 žlica sesekljane šalotke1 strok sesekljanega česna1 žlica konjaka20 g starega belega kruha80 g sladke smetaneščep majarona1…

  • Več...

Kuhan jezik s topinamburjem, bučno majonezo in divjimi zelišči

  • Avtor recepta: chef Mojmir Šiftar, Pen KlubSestavine:(Za 4 osebe)1 goveji ali telečji jezik  »izbrana kakovost – Slovenija«2 čebuli2 korenja1 gomolj zelene200 ml bučnega olja2 rumenjaka30 ml belega vinskega kisa400 g topinamburja100 ml jabolčnega kisa100 ml sladke smetane50 ml smrekovega olja50…

  • Več...

Goveji tatar

  • Avtor recepta: chef Ian Kržmanc, Operna kletSestavine:Za 1 osebo100 g pljučne z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« 5 g soli5 g popra10 g šalotk5 g kaper2 g čilija5 g kislih kumaric1 rumenjakPostopek:Govejo pljučno nasekljamo na zelo majhne koščke, začinimo s šalotko,…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem