Piščančja rulada, pistacija na dva načina, por in korenček | Recepti Teden restavracij |

Piščančja rulada, pistacija na dva načina, por in korenček

5/5 - (1 vote)
Piščančja rulada, pistacija na dva načina, por in korenček

Avtorici recepta: chefinji Nina Kapušin Bruner in Sandra Kapušin, Gostilna Kapušin

Piščančji zvitek

Sestavine

  • 500 g  piščančjega fileja z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 4 rezine domače šunke
  • suhi kruh
  • mleko
  • čemažev pesto
  • 1 jajce
  • 1 žlička kisle smetane
  • sol, poper

Postopek

Kruh od prejšnjega dne narežemo na manjše kose in ga prelijemo z mlekom. Ko vpije mleko, dodamo jajce, pesto, smetano in začinimo po okusu.

Piščančji file narežemo na 4 približno enake zrezke, jih potolčemo do tankega, posolimo in na vsakega položimo rezino šunke in dobro žlico čemaževega kruhovega nadeva in ga s pomočjo folije za živila zavijemo v rolico. Na hitro popečemo na žaru ali v ponvi, nato ga damo v pečico za 10 minut na 160 stopinj C.

Skutina kroglica s pistacijo

Sestavine

  • 250 g skute
  • 1 jajce
  • 70 g ostre moke
  • 1 žlička paste pražene pistacije
  • sol
  • panko drobtine

Postopek

Skuto prepasiramo in začinimo s soljo po okusu. Dodamo še jajce, moko in pasto ter oblikujemo 30 g kroglice. Paniramo jih v panko drobtinah.

Korenčkov pire

Sestavine

  • 500 g korenja
  • olivno olje
  • sol, poper

Postopek

Korenje olupimo, narežemo na manjše dele in ga položimo na pekač. Začinimo in pokapljamo z olivnim oljem. Pekač pokrijemo z alu folijo in pečemo 45 minut v pečici na 170 stopinjah.

Pečenega zmiksamo in pretlačimo skozi cedilo.

Korenčkov pire

  • 500 g korenja
  • 3 jabolka
  • muškatni orešček
  • sladkor

Vloženi por

Sestavine

  • 1 por
  • 100 ml alkoholnega kisa
  • 300 ml vode
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 žlička soli

Postopek

Por narežemo na tanke rezine in ga damo v kozarec za vlaganje. Zalijemo z prevreto mešanico alkoholnega kisa, sladkorja, soli in vode. Zapremo kozarec in pasteriziramo.

Omaka s pistacijo

Sestavine

  • 500 ml smetane za kuhanje
  • maslo
  • sol
  • pasta pražene pistacije

Postopek

Smetano za kuhanje, košček masla in sol kuhamo, dokler se omaka ne zgosti, na koncu primešamo žličko pistacijeve paste.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Ohrovtovo gnezdo s piščancem in pisana zelenjavna spremljava

  • Avtorica recepta: chefinja Martina Breznik, Hiša RaduhaSestavineOhrovtovo gnezdo s piščancem 120 g piščančjega stegna  »izbrana kakovost – Slovenija«3 velike čebule60 g masla15 g oljaSol, poperSladka rdeča paprika, kari, timijanPražene pinjole, mini mozzarela, ohrovtovi listiBešamel omaka za piščanca25 g masla25 g moke2…

  • Več...

Češnja - mousse piščančjih jeter

  • Avtor recepta: chef Igor Jagodic, Restavracija StrelecSestavine:Za 25 češenj180 g očiščenih piščančjih jetrc z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«sol, beli poper100 g mehkega masla1 žlica sesekljane šalotke1 strok sesekljanega česna1 žlica konjaka20 g starega belega kruha80 g sladke smetaneščep majarona1…

  • Več...

Kuhan jezik s topinamburjem, bučno majonezo in divjimi zelišči

  • Avtor recepta: chef Mojmir Šiftar, Pen KlubSestavine:(Za 4 osebe)1 goveji ali telečji jezik  »izbrana kakovost – Slovenija«2 čebuli2 korenja1 gomolj zelene200 ml bučnega olja2 rumenjaka30 ml belega vinskega kisa400 g topinamburja100 ml jabolčnega kisa100 ml sladke smetane50 ml smrekovega olja50…

  • Več...

Goveji tatar

  • Avtor recepta: chef Ian Kržmanc, Operna kletSestavine:Za 1 osebo100 g pljučne z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« 5 g soli5 g popra10 g šalotk5 g kaper2 g čilija5 g kislih kumaric1 rumenjakPostopek:Govejo pljučno nasekljamo na zelo majhne koščke, začinimo s šalotko,…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem