Piščančja rulada, pistacija na dva načina, por in korenček
Avtor recepta: chefinji Nina Kapušin Bruner in Sandra Kapušin, Gostilna Kapušin
Čas priprave
30 minut
Čas kuhanja
55 minut
Skupni čas
1 ura 25 minut
Zahtevnost
Zahtevno
Število oseb
4
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
Piščančji zvitek
- 500 g piščančjega fileja z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 4 rezine domače šunke
- suhi kruh
- mleko
- čemažev pesto
- 1 jajce
- 1 žlička kisle smetane
- sol in poper
Skutina kroglica s pistacijo
- 250 g skute
- 1 jajce
- 70 g ostre moke
- 1 žlička paste pražene pistacije
- sol
- panko drobtine
Korenčkov pire
- 500 g korenja
- 3 jabolka
- muškatni orešček
- sladkor
Vloženi por
- 1 por
- 100 ml alkoholnega kisa
- 300 ml vode
- 1 žlica sladkorja
- 1 žlička soli
Omaka s pistacijo
- 500 ml smetane za kuhanje
- maslo
- sol
- pasta pražene pistacije
Postopek:
Piščančji zvitek
Kruh od prejšnjega dne narežemo na manjše kose in ga prelijemo z mlekom. Ko vpije mleko, dodamo jajce, pesto, smetano in začinimo po okusu.
Piščančji file narežemo na 4 približno enake zrezke, jih potolčemo do tankega, posolimo in na vsakega položimo rezino šunke in dobro žlico čemaževega kruhovega nadeva in ga s pomočjo folije za živila zavijemo v rolico. Na hitro popečemo na žaru ali v ponvi, nato ga damo v pečico za 10 minut na 160 stopinj C.
Skutina kroglica s pistacijo
Skuto prepasiramo in začinimo s soljo po okusu. Dodamo še jajce, moko in pasto ter oblikujemo 30 g kroglice. Paniramo jih v panko drobtinah.
Korenčkov pire
Korenje olupimo, narežemo na manjše dele in ga položimo na pekač. Začinimo in pokapljamo z olivnim oljem. Pekač pokrijemo z alu folijo in pečemo 45 minut v pečici na 170 stopinjah.
Pečenega zmiksamo in pretlačimo skozi cedilo.
Vloženi por
Por narežemo na tanke rezine in ga damo v kozarec za vlaganje. Zalijemo z prevreto mešanico alkoholnega kisa, sladkorja, soli in vode. Zapremo kozarec in pasteriziramo.
Omaka s pistacijo
Smetano za kuhanje, košček masla in sol kuhamo, dokler se omaka ne zgosti, na koncu primešamo žličko pistacijeve paste.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Izberimo slovensko meso
Sledimo znaku »izbrana kakovost – Slovenija«, ki zagotavlja slovensko poreklo, višjo kakovost in dodaten nadzor.