Piščančji paprikaš po Rajhovo
Avtor recepta: chef Leon Pintarič, Gostilna Rajh
Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
30 minut
Skupni čas
45 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
5
Sezona
Zima
Sestavine:
- 450 g piščančjega mesa »izbrana kakovost – Slovenija« brez kosti (bedrca in belo meso)
- 4 srednje velike čebule
- česen
- 2 žlici sladke mlete rdeče paprike
- ščep mlete kumine
- ščep mletega majarona
- timijan
- 1 rdeča paprika
- košček feferona
- 200 ml kisle smetane + smetana za kuhanje ter 3 žlice moke
- 2 lovorova lista
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 1,5 l jušne osnove ali vode
- 90 g masla
- sol in poper
Postopek:
Na maščobi prepražimo čebulo, česen in dodamo mleto rdečo papriko, nato zalijemo z jušno osnovo.
Dodamo narezano meso, košček feferona in ostale začimbe. Vse dušimo do mehkega in dodamo moko ter kislo smetano, da paprikaš zgostimo.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Izberimo slovensko meso
Sledimo znaku »izbrana kakovost – Slovenija«, ki zagotavlja slovensko poreklo, višjo kakovost in dodaten nadzor.