Piščanec, hruška, malina | Recepti Teden restavracij |

Piščanec, hruška, malina

5/5 - (1 vote)
Piščanec, hruška, malina na krožniku

Avtor recepta: chef Andrej Smogavc, Restavracija Spargus

Sestavine:

Za 10 oseb

Piščančja terina:

  • 1 kg piščančjih beder brez kosti »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 94 g masla
  • 50 g sladke smetane
  • sol, poper
  • dijonska gorčica
  • timijan
  • sveži žajbelj
  • pol glave česna

Pikantni čatni:

  • 500 g hrušk
  • 200 g sladkorja
  • 1 cimetova palčka
  • 3 klinčki
  • 1 janeževa zvezda
  • 150 ml vina renski rizling
  • kajenski poper (po okusu)

Gel maline:

  • 500 g svežih malin
  • 50 g sladkorja
  • 2 g agar agarja

Priprava:

Piščančja terina

Piščančja bedra začinimo s soljo in poprom, postavimo v vakuumirno vrečko in dodamo maslo, timijan, žajbelj in česen ter zvakumiramo. Kuhamo v sous-vidu 3 ure na 75 °C. Po končanem kuhanju meso odcedimo ter prihranimo vso tekočino. Meso grobo natrgamo, tekočino še enkrat precedimo ter vse skupaj ponovno premešamo. Dodamo smetano in po okusu dijonsko gorčico ter po potrebi še solimo in popramo. Maso prestavimo v pekač in postavimo v hladilnik za tako dolgo, da se strdi. Nato poljubno narežemo.

Pikantni čatni

Hruške narežemo na 1 cm velike koščke. Sladkor v loncu karameliziramo, dodamo narezane hruške, cimet, klinčke in janeževo zvezdo. Vse skupaj prepražimo, dolijemo vino in dušimo dokler tekočina ne izpari. Na koncu po okusu dodamo kajenski poper.

Gel maline

V kozici karameliziramo sladkor, dodamo oprane in osušene maline ter jih kuhamo tako dolgo, da ostane polovica začetne tekočine. Dodamo agar agar, zmiksamo in precedimo skozi cedilo. Tekočino vlijemo v pekač in pustimo, da se strdi. Ko pire želira, ga ponovno zmiksamo v mikserju, da iz njega dobimo gel.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Ohrovtovo gnezdo s piščancem in pisana zelenjavna spremljava

  • Avtorica recepta: chefinja Martina Breznik, Hiša RaduhaSestavineOhrovtovo gnezdo s piščancem 120 g piščančjega stegna  »izbrana kakovost – Slovenija«3 velike čebule60 g masla15 g oljaSol, poperSladka rdeča paprika, kari, timijanPražene pinjole, mini mozzarela, ohrovtovi listiBešamel omaka za piščanca25 g masla25 g moke2…

  • Več...

Češnja - mousse piščančjih jeter

  • Avtor recepta: chef Igor Jagodic, Restavracija StrelecSestavine:Za 25 češenj180 g očiščenih piščančjih jetrc z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«sol, beli poper100 g mehkega masla1 žlica sesekljane šalotke1 strok sesekljanega česna1 žlica konjaka20 g starega belega kruha80 g sladke smetaneščep majarona1…

  • Več...

Kuhan jezik s topinamburjem, bučno majonezo in divjimi zelišči

  • Avtor recepta: chef Mojmir Šiftar, Pen KlubSestavine:(Za 4 osebe)1 goveji ali telečji jezik  »izbrana kakovost – Slovenija«2 čebuli2 korenja1 gomolj zelene200 ml bučnega olja2 rumenjaka30 ml belega vinskega kisa400 g topinamburja100 ml jabolčnega kisa100 ml sladke smetane50 ml smrekovega olja50…

  • Več...

Goveji tatar

  • Avtor recepta: chef Ian Kržmanc, Operna kletSestavine:Za 1 osebo100 g pljučne z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« 5 g soli5 g popra10 g šalotk5 g kaper2 g čilija5 g kislih kumaric1 rumenjakPostopek:Govejo pljučno nasekljamo na zelo majhne koščke, začinimo s šalotko,…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem