Poletna solata z redkvicami in jajcem
Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
0 minut
Skupni čas
10 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
2
Sezona
Poletje
Sestavine:
- 1 glava sezonske zelene solate
- rukola
- 2 trdo kuhani jajci
- redkvice
- sol in poper
- olivno olje
- jabolčni kis
Postopek:
Zeleno solato operemo in natrgamo na koščke. Zamešamo jo z rukolo in razprostremo po skledi. Na vrh dodamo na tanko narezane kolute redkvice in narezano trdo kuhano jajce.
V posodici zamešamo sol, poper, olivno olje in jabolčni kis ter tik pred postrežbo prelijemo po solati.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Za hrustljave redkvice
Da bodo redkvice v solati še bolj hrustljave, jih pred uporabo za 10 minut namočite v ledeno hladno vodo. To poudari njihovo svežino in poskrbi za prijetno teksturo v solati.