Postrv po kmečko
Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
30 minut
Skupni čas
45 minut
Zahtevnost
Srednje
Število oseb
4
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
- 1 lokalna postrv
- 240 g krompirja
- 150 g ohrovta
- 2 žlici oljčnega olja
- nekaj rezin domače slanine
- 60 g korenja
- drobnjak
- sok polovice limone
Postopek:
Postrv filiramo, solimo, pokapamo z limonovim sokom in oljčnim oljem ter spečemo v vroči ponvi (od 3 do 5 minut na vsaki strani). Krompir olupimo, narežemo na kose in solimo. Ko je kuhan do polovice, mu dodamo narezano poljubno zelenjavo (ohrovt, zelje, regrat ali stročji fižol) in kuhamo dalje.
Odcedimo in dodamo prepraženo čebulo, premešamo ter po okusu začinimo. Krompir naložimo na krožnik, dodamo ribji file in obložimo z ocvrto domačo slanino. Dodamo še na maslu praženo korenje, narezano na trakce, in potresemo z narezanim drobnjakom.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Sveža postrv
Uporabimo lokalno postrv, saj bo njeno meso sveže in okusno. Postrv pred pripravo filirajmo in odstranimo vse kosti, da bo jed prijetna za uživanje.