Raguške
Avtor recepta: projekt Kuhnapato

Čas priprave
20 minut
Čas kuhanja
20 minut
Skupni čas
40 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
Testo
- 30 dag moke
- 2 rumenjaka
- žlica olja
- pol kocke kvasa
- 1,5 dl mleka
- sol, limonina lupinica, žlica sladkorja
Nadev
- 10 dag mletih orehov
- 2 žlici medu
- 1 žlica sladkorja
- limonina lupinica
- 0,5 dl vročega mleka
- sneg 2 beljakov
- 1 jajce za premaz
Postopek:
Iz sestavin za testo zamesimo voljno maso, ki naj počiva 20 minut. Med tem pripravimo nadev, ki naj se dobro sprime in okusi naj se premešajo.
Testo razvaljamo za nekaj mm na debelo, ga razrežemo na kvadratke in nanje položimo maso.
Raguške oblikujemo tako, da bo vsaka imela 4 grebene. Premažemo jih z razžvrkljanim jajcem in pečemo v pečici na 160 stopinj Celzija približno 20 minut.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Za še boljši okus
Da bodo raguške še bolj okusne, jim lahko dodate malo naribanega muškatnega oreščka ali svežih zelišč.