Ričet z laškim fižolom
Avtor recepta: projekt Kuhnapato
Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
45 minut
Skupni čas
1 ura
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
1
Sezona
Zima
Sestavine:
- 25 dag ješprenja
- 50 dag prekajenega mesa
- 1 čebula
- 3 stroki česna
- 2 korenčka
- 20 dag fižola
- 2 paradižnika
- oljčno olje
- 8 poprovih zrn
- timijan
- peteršilj
- sol
Postopek:
V velik lonec z vodo vsujemo ješprenovo kašo in solimo ter dodamo preko noči namočen fižol. V ponvi na oljčnem olju prepražimo čebulo, dodamo česen in prepražimo. Ko česen zadiši, dodamo nasekljan korenček in prekajeno meso ter pražimo 1 – 2 minuti.
Vse skupaj dodamo v lonec k ješprenju, začinimo in dodamo še ostale sestavine. Kuhamo približno 1 uro. Med kuhanjem dolivamo vodo in rahlo mešamo, da se ne prismodi.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Izberimo lokalno
Sestavine je najbolje kupiti na kmetijah v naši bližini, ki ponujajo lokalno pridelana živila, zaradi katerih je vsaka jed polnejšega okusa.
Priročen nasvet
02
Ali ste vedeli?
Laški fižol je bil nekoč zelo priljubljen. Ima namreč visoko hranilno vrednost ter kompleksnejše ogljikove hidrate v debeli lupini, primeren pa je tudi za shranjevanje preko zime.