Široki rezanci z orehi
Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
10 minut
Skupni čas
20 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
2
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
- 300 g rezancov
- 50 g masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 100 g slovenskih orehov
- 100 g skute z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 6 žlic domačega medu
Postopek:
Skuhajmo 300 g rezancev. Na ponvi raztopimo 50 g masla, dodamo 100 g mletih orehov, 6 žlic medu ter 100 g skute. Omako prelijemo preko rezancev in dekoriramo z zdrobljenimi koščki oreha.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Uporabimo slovenske orehe
Ob nakupu orehov bodimo pozorni na oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki jo najdemo na različnih vrstah sadja. Zagotavlja namreč slovensko poreklo in višjo kakovost.