Skuta
Čas priprave
4 ure
Čas kuhanja
30 minut
Skupni čas
4 ure 30 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
- 2 l nehomogeniziranega kravjega mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 0,5 dl domačega jabolčnega kisa
Postopek:
Nehomogenizirano polnomastno mleko začnete kuhati ter neposredno pred vretjem vanj počasi vlijete jabolčni kis. Čim prej ugasnete ogenj (pred vretjem) ter mešate. Mleko se začne počasi sprijemati v grudice, na vrhu pa ostane mlečna voda.
Na sobni temperaturi pustite počivati približno 4 ure, nato dobro precedite s cedilom ali gazo in skuto pretlačite. Pred postrežbo lahko skuti za še bolj osvežilen okus dodate sveže sadje.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Pripravite skuto iz slovenskega mleka
Bodite pozorni, da za pripravo domače skute uporabite nehomogenizirano polnomastno slovensko mleko z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki vam zagotavlja 100‑odstotno slovensko poreklo.