Skutini štruklji
Sestavine:
Postopek:
Štruklji so slovenska posebnost
Skutini štruklji so ena od slovenskih posebnosti, ki jo lahko pripravite kar doma. Najboljši skutini štruklji so narejeni iz slovenskega mleka, ki ga prepoznate po oznaki »izbrana kakovost – Slovenija«. Še posebej okusni bodo, če kot nadev uporabite kar domačo skuto, ki jo pripravite sami.
Sestavine:
Testo:
- 300 g moke
- 1 jajce
- 2 žlici olja
- sol
Nadev:
- 500 g skute z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 1 kisla smetana
- 2 jajci
Za po vrhu štrukljev:
- 100 g masla
- drobtine
Priprava:
Iz sestavin zamesimo mehko testo ter ga oblikujemo v kroglo. Premažemo ga z oljem in pustimo počivati vsaj eno uro. Med tem pripravimo nadev, in sicer tako, da skuto, kislo smetano, jajca in sol med seboj dobro premešamo. Če želimo pripraviti sladke skutine štruklje, dodamo 3 žlice sladkorja.
Testo po pomokanem prtu čim bolj natančno in enakomerno razvlečemo. Razen na robovih ga enakomerno namažemo s pripravljenim skutinim nadevom. S pomočjo prta ga natančno in previdno zavijemo ter testo zaščitimo z namaščeno folijo ali vlažno kuhinjsko krpo.
V osoljeni vodi štruklje kuhamo 45 minut ter jih pustimo še nekaj minut počivati v vodi, v kateri so se kuhali. Med tem na ponvi na maslu popražimo drobtine ter jih ob postrežbi posujemo po vrhu štruklja.
https://www.youtube.com/watch?v=j_9wPSXZb7M
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.