Slasten kruhov narastek z jabolki in rozinami
Čas priprave
25 minut
Čas kuhanja
45 minut
Skupni čas
1 ura 10 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
- maslo za namastitev pekača
- 500 g starega kruha
- 1 srednje veliki kiselkasti jabolki
- drobno naribana lupinica ene limone
- 0,5 žličke mletega cimeta
- 4 jajca
- 600 ml mleka »izbrana kakovost – Slovenija«
- 100 g rjavega sladkorja
- 2 pesti rozin
- 50 g masla, narezanega na koščke
Postopek:
Kruh narežemo na majhne kocke in ga stresemo v večjo posodo. Jabolka operemo in jih naribamo. Zamešamo jih v skledo s kruhom ter dodamo lupinico limone in cimet. Vse sestavine dobro premešamo.
Globok pekač namastimo z maslom ter vanj stresemo mešanico kruha in naribanih jabolk. Sestavine enakomerno razporedimo po dnu pekača.
V manjši skledi razžvrkljamo jajca, ki jih zmešamo z mlekom in sladkorjem. Zmes prelijemo čez sestavine v pekaču ter pustimo stati 15 minut, da se kruh dobro prepoji. Nato po vrhu potresemo še rozine ter razporedimo koščke masla.
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija ter narastek pečemo od 30 do 45 minut. Da se po vrhu prehitro ne zapeče, ga lahko pokrijemo s kosom alu folije.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
S hrano ravnajmo skrbno
Star kruh lahko porabimo na različne načine in tako pripomoremo k zmanjševanju zavržkov hrane. Preberite recept za slastno in zelo okusno sladico.