Štefani pečenka
Sestavine:
Postopek:
Za okusno pečenko je zelo pomembno, katero meso izberete. Poiščite meso z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, saj ste tako lahko prepričani, da dobite meso, kjer so vsi postopki od reje do razseka in predelave opravljeni v Sloveniji.
Sestavine:
- 1 kg mletega govejega mesa z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 1 čebula
- 1 dl mleka
- 2 stroka česna
- 1 jajce
- Zelišča peteršilj, majaron in timijan
- 100 g starega belega kruha
- sol in poper
Za polnjenje:
- 5 trdo kuhanih jajc
Priprava:
Jajca, ki jih bomo zavili v pečenko, trdo skuhamo. Star kruh narežemo na koščke in ga prelijemo z mlekom. Nasekljano čebulo in česen popražimo ter vsebino ohladimo.
V posodo damo mleto meso, dodamo razžvrkljano jajce, namočen kruh, mešanico popražene čebule in česna ter solimo in popramo po okusu. Maso dobro premešamo in če ni dovolj kompaktna, dodamo drobtine. Maso pustimo 10 minut počivati.
V pekač položimo prvo plast mase ter vanjo naredimo na sredini jamico, v katero bomo položili trdo kuhana jajca. Čez jajca razporedimo preostanek mase in oblikujemo štruco.
Pečenko pečemo v ogreti pečici približno 1 uro na 190 stopinj Celzija.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.